Välkommen till Wärdshusjazzen!

Under höstmånaderna välkomnas du till tre torsdagskvällar på Malmköpings Wärdshus i jazzens tecken. »Wärdshusjazzen« vill vara ett enkelt men välkomnande och trivsamt evenemang i Malmköping, mitt i Sörmlands hjärta. Du som bor här i köpingen är lika välkommen som alla ni andra i våra grannorter med ett intresse för jazz i de flesta former. Här blir det någon kväll gladjazz/dixieland med typisk sättning, en annan kväll svänger det till med ett något större swingband, för att åter växla till en lyrisk afton med triotoner. För att ibland helt växla genre till bluegrass, cajun eller ren country. Så välkommen till Malmköping – hit är det inte längre än att stampa-takten-suget kan stillas efter en knapp timmes resa genom det sörmländska landskapet från de flesta grannorter.

Idén med Wärdshusjazzen är att under sen höst och tidig vår inbjuda till tre/fyra kvällar på Malmköpings Wärdshus med start vid kl 18. Fram till kl 20 kan du och ditt sällskap njuta ett speciellt middagserbjudande från Per, Lenas och Lottas kök – varje jazzkväll ett nytt erbjudande. Se dock till att boka bord i verkligt god tid. Vill ni hänga i baren går det också bra – boka biljetter ändå! Kl 20.00 går bandet på och spelar två set med tilltagen paus. Entré 160 kr.

Till höstens konserter – för att ni ska ha något att inspireras av före och i paus – är Bengt Croneby, tecknare/målare/grafisk formgivare, inbjuden att ställa ut sina verk i jazzgalleriet. Bengt är tillräckligt mogen för att ha upplevt jazzens intåg i Sverige, under den tid när bebopen blommade och blev Bengts signum. Tavlorna är till försäljning, liksom »Black Music is Blue« som sammanfattar Bengts liv i jazztakt. Du kan även förvärva den bild du gillar mest genom att införskaffa ett antal konstlotter inför kvällens sena dragning.

Torsdag 26 oktober kl 20: Arne Ericson Hot Six.

Happy Jazz, gladjazz, tradjazz, Dixieland, kalla den vad du vill – Arne Ericson Hot Six framför en trevlig dixiemusik med goda solister. Bandet har emellertid tagit sin musik till en ny nivå. Här spelar nämligen Gerhard Johansson banjo – och – är dessutom vår ciceron på kvällens musikaliska upptäcktsfärd, till platser, personer och melodier i fotspåren på en av jazzens giganter, Louis Armstrong – Gerhard och bandet ger oss denna kväll »The Louis Armstrong Story«!

Arne Ericson Hot Six består av Arne Ericson kornett, Bob MacAlister trombon, Erik Persson altsax, Gerhard Johansson banjo, Roland Larsson kontrabas och Hasse Carlsson trummor.

Kökets erbjudande denna torsdag den 26 oktober är »Fläskfilé Bourbon Street« med färsk sparris, hemslungad bearnaise och stekt vitlökspotatis för 150 kr. För 200 kr inkluderas ett glas vin eller 0,5 l öl. Se till att boka bord i matsalen i tid på wärdshusets tel 0157 – 21 400. De övriga datumen, 9 respektive 23 november återkommer vi med när det är så dags.

Wärdshusjazzen är ett samarbete mellan Per Asker, Malmköpings Wärdshus, Peter Borg, Jazz i Flen och Nalle Remnelius, Remnelius reklambyrå.