Hjärtligt välkomna till årets sista marknadsdag i mysiga Malmköping!

 

JULENS MAT

 

Lördag den 17 december 11 - 15 avslutas "Jul i Malmköping"
med en marknad där du kan hitta det mesta till julbordet. På Stora Torget säljer många lokala producenter såväl mat som tillbehör till julens alla fester. Även ekologiska varor. Här kommer det att finnas korvar av skilda slag, färskt och rökt kött, skinkor, bröd, godis, honung och mycket annat. Från fiskbilen kan du köpa färsk fisk och skaldjur eller kanske beställa något till kommande helger.

Förutom allt ätbart kommer det också att finnas hantverk, granar, kransar, blommor och annat till försäljning på Stora Torget.

Blir du fikasugen finns det café i Stadshuset som Fållökna Bageri står för vilket garanterar smaskiga bakverk och smörgåsar. Om hungern slår till finns det korv, stekt strömming, piroger och ärtsoppa samt god äppelglögg att inhandla på Stora Torget.
Hos Ninnis Friskvård/Jills smak för hälsa, Källargatan 14 nära Stora Torget, kan du få inspiration till nyttiga och goda julgotter. Där är det öppet hela dagen.

Alla butiker är öppna till 15.00. Fram till 12.00 kan du rösta på det pepparkakshus du gillar bäst och 14.00 får vi veta vilka tre pepparkakshus som prisbelönas. Alla 14 pepparkakshus finns utställda i butikernas skyltfönster. Röstsedlar finns i de butiker som har ett pepparkakshus. Även en av röstarna får pris. Prisutdelare är f.d. landshövdingen Birger Bäckström.